Friday, November 3

Kalau indah tu selamanya pasti sudah lama ku genggam tak lepas ⛰

Assalamualaikum for the reader eventho i didnt know who you are. But u are the warming/cool person that still hopes gettig new post from me even it will be through out per year.  Hence i am writing this, i hope all of you are all right, in a good condition to granted blessing from Allah.  I choose this day to post this new entry bcs i feel like i have to feel blast from whatever i do. Every single thing u have to make sure you do bcs of what. Is it for Allah? Or parent? Or for yourself? Fullstop.

Such a rezqi, i have met one person that make me shut/ kelu tanpa berkata kata; bcs of what? Bcs aku sering lupa. Ni semua pinjaman Allah. Kau buat tega je takpeduli semua tu fikir kau hebat kat dunia ni. Macamtulah serba serbi yang aku rasa waktu tu. terlupa sebentar siapa yang paling agong. Kalau aku sedar... Kuasa "kalau" tu sungguh hebat fuhfuh
Remember every single thing, must first with 'bismillahirahmanirahim' follow with selawat to Prophet Muhammad SAW 3x. This single thing that the uncle uber told me really really make me feel worst. Wow teruknya aku. Bcs Allah sent someone in our environment is not 'saja saja' semuanya ada sebab. Dan sebab tu terhasillah hikmah. Hikmah yang kau kena cerna sendiri dalam otak yang dah berkarat tu. Now what? Lepas kena tegur nak buat apa? PRAKTIK lah weh. 💆🏻

Praktik slow slow. Semua benda bukan boleh betul dalam sekelip mata. Kadang jalan kau berteravur pun dari hari kehari kita boleh perbaiki cara jalan kita. Ye beb daripada aku jalan slow aku sekarang dah serba sedikit boleh jalan laju gara gara datang kelas lewat & pekena pulak member jenis jalan laju. So follow up. Kalau tak memang kena tinggal!

Cakap pasal member, member aku dah tidur dahni. Esok ada kelas. Got to go. See u soon 🌸