Wednesday, July 5

Gold


all i need is to be right there whenever i feel too strong that can go through all this but inside my heart i still need strength from you. 
Salam from me for you :'D
i'm still confuse what to type here cause baru lepas serabut fikir hal dunia yang tak pernah habis tu ~ ala cliche hahahaha idea please come here babe ^^
ohya banyak perubahan berlaku around me hampir beberapa bulan (tak ingat entah dah berapa bulan tak tulis entry hahaha) & everything change so fast. hampir jatuh tersungkur bangun balik jatuh lagi bangun merangkak balik.. haa tak tahu apa kann? mengaji.. :')

2 bulan before sambut syawal, aku kerja partime. kerja biasa biasa cari rezeki. so what happen here, kerja follow the shift. first first happy macam monyet la tahu dapat shift yang 'agak' okay time tu. sebabnya dapat rehat lama je, dia taktahu azab nak start kerja tu lagi hahaha

& after a week kerja kaki sendi tulang semua dah rasa sangattttt sakit! HAHAHAHA sebabnya? tak boleh duduk langsung. forever and ever always kena BERDIRI. yes i'm strong there just for a week. badan semua dah rasa sakit. 1st day pun dah mengeluh dekat ibu. ish ish ish tak tahu beruntung betul nadia ni ;'
so a month alhamdulillah capai target apa semua society pun okay alhamdulillah, baru muncul part part thriller gituuuuww hahahaha mulalah start itu tak kena ini tak kena. usik sikit macamtu usik gini macamtu halahhhhhhhhhhh ~ lemah betul

my friend had thought me something; sendiri buat salah sendiri buat clean up. so takyah salahkan sape sape, start fikir secara rasional. kalau kau tak start positif your mind, sampai bila nak duduk takat tu je? ye dak? sakit jugaklah nak tunggu masa berputar nak ke penghujung partime tu. pernah broke for one day. buat hal tak datang kerja. sebab? ikutkan hati & perasaan. last last syaitonnnnn yang menang. not ourself. so amacam? rasa macam bodoh gila lah weh hahahaah buat hal macam budak kecik. biasalah tak boleh kena touche sikit, dah gelabah.

at the end, sampai jugak ke penghujung. alhamdulillah selesai kerja kat situ even though a lot things happen. nevermind, kat mana mana working place pun still ada problem. kita sendiri je yang kena pakai handle kan.
syukur alhamdulillah masih dapat peluang untuk beraya dengan family. entah sampai bila kan :') prau for the best. good things come late than never or always come after disaster? setiap yang berlaku pasti ada hikmah. diri sendiri kena cari hikmah tu samada boleh terima atau tak. :) akhir kalam;


I'MMA HAPPY GARL! SPREAD THE POSITIVE VIBES & SWEET SMILE!

No comments: