Friday, November 3

Kalau indah tu selamanya pasti sudah lama ku genggam tak lepas ⛰

Assalamualaikum for the reader eventho i didnt know who you are. But u are the warming/cool person that still hopes gettig new post from me even it will be through out per year.  Hence i am writing this, i hope all of you are all right, in a good condition to granted blessing from Allah.  I choose this day to post this new entry bcs i feel like i have to feel blast from whatever i do. Every single thing u have to make sure you do bcs of what. Is it for Allah? Or parent? Or for yourself? Fullstop.

Such a rezqi, i have met one person that make me shut/ kelu tanpa berkata kata; bcs of what? Bcs aku sering lupa. Ni semua pinjaman Allah. Kau buat tega je takpeduli semua tu fikir kau hebat kat dunia ni. Macamtulah serba serbi yang aku rasa waktu tu. terlupa sebentar siapa yang paling agong. Kalau aku sedar... Kuasa "kalau" tu sungguh hebat fuhfuh
Remember every single thing, must first with 'bismillahirahmanirahim' follow with selawat to Prophet Muhammad SAW 3x. This single thing that the uncle uber told me really really make me feel worst. Wow teruknya aku. Bcs Allah sent someone in our environment is not 'saja saja' semuanya ada sebab. Dan sebab tu terhasillah hikmah. Hikmah yang kau kena cerna sendiri dalam otak yang dah berkarat tu. Now what? Lepas kena tegur nak buat apa? PRAKTIK lah weh. 💆🏻

Praktik slow slow. Semua benda bukan boleh betul dalam sekelip mata. Kadang jalan kau berteravur pun dari hari kehari kita boleh perbaiki cara jalan kita. Ye beb daripada aku jalan slow aku sekarang dah serba sedikit boleh jalan laju gara gara datang kelas lewat & pekena pulak member jenis jalan laju. So follow up. Kalau tak memang kena tinggal!

Cakap pasal member, member aku dah tidur dahni. Esok ada kelas. Got to go. See u soon 🌸

Wednesday, July 5

Gold


all i need is to be right there whenever i feel too strong that can go through all this but inside my heart i still need strength from you. 
Salam from me for you :'D
i'm still confuse what to type here cause baru lepas serabut fikir hal dunia yang tak pernah habis tu ~ ala cliche hahahaha idea please come here babe ^^
ohya banyak perubahan berlaku around me hampir beberapa bulan (tak ingat entah dah berapa bulan tak tulis entry hahaha) & everything change so fast. hampir jatuh tersungkur bangun balik jatuh lagi bangun merangkak balik.. haa tak tahu apa kann? mengaji.. :')

2 bulan before sambut syawal, aku kerja partime. kerja biasa biasa cari rezeki. so what happen here, kerja follow the shift. first first happy macam monyet la tahu dapat shift yang 'agak' okay time tu. sebabnya dapat rehat lama je, dia taktahu azab nak start kerja tu lagi hahaha

& after a week kerja kaki sendi tulang semua dah rasa sangattttt sakit! HAHAHAHA sebabnya? tak boleh duduk langsung. forever and ever always kena BERDIRI. yes i'm strong there just for a week. badan semua dah rasa sakit. 1st day pun dah mengeluh dekat ibu. ish ish ish tak tahu beruntung betul nadia ni ;'
so a month alhamdulillah capai target apa semua society pun okay alhamdulillah, baru muncul part part thriller gituuuuww hahahaha mulalah start itu tak kena ini tak kena. usik sikit macamtu usik gini macamtu halahhhhhhhhhhh ~ lemah betul

my friend had thought me something; sendiri buat salah sendiri buat clean up. so takyah salahkan sape sape, start fikir secara rasional. kalau kau tak start positif your mind, sampai bila nak duduk takat tu je? ye dak? sakit jugaklah nak tunggu masa berputar nak ke penghujung partime tu. pernah broke for one day. buat hal tak datang kerja. sebab? ikutkan hati & perasaan. last last syaitonnnnn yang menang. not ourself. so amacam? rasa macam bodoh gila lah weh hahahaah buat hal macam budak kecik. biasalah tak boleh kena touche sikit, dah gelabah.

at the end, sampai jugak ke penghujung. alhamdulillah selesai kerja kat situ even though a lot things happen. nevermind, kat mana mana working place pun still ada problem. kita sendiri je yang kena pakai handle kan.
syukur alhamdulillah masih dapat peluang untuk beraya dengan family. entah sampai bila kan :') prau for the best. good things come late than never or always come after disaster? setiap yang berlaku pasti ada hikmah. diri sendiri kena cari hikmah tu samada boleh terima atau tak. :) akhir kalam;


I'MMA HAPPY GARL! SPREAD THE POSITIVE VIBES & SWEET SMILE!