Tuesday, June 21

Alhamdulillah for today, tomorrow never know

Bismillah..
21 June 2016, 16 Ramadhan 1437H

It's about 3 week i have stay here in Selangor, next week i can freely fly to my hometown, Jdt yo! ((Peace sikit)) hihi
For this week, i got a lot of assignment to do, eventhough esok cuti. Sehari je kot --' dengan kuiznya lagi, nasib belum ada test apa apa. Fuhh nasib baikkkkkkk

For today, i wanna talk about (hmm jap cari idea jap, satna) argh anything! I just want to talk to somebody else here. If there so. Ha ha today was so super duper tired. Takdelah tired to the max sangat, tapi bolehlah, sampai dah terlentang tkboleh buat apa kalau dah jumpa katil kan haha 😂 a lot of assign to do, reading the subject cause got a quiz for next monday, a lot of reading and calculation. Ha amekkaw, kata suka sangat dengan calculate kan. Takpe, demi mu ku relakan jiwa dengan ikhlas hahaha (palsu ke? Eh tidak. Tulus mulus dari hati tauu)

Want something have to let go something. Eh yeke let go? Main bedal hampeh jeni, aduhh. Tak, yang pastinya ayat dia camni, nak kan sesuatu, kita kena korbankan sesuatu. Ahaaaaaaaa! This is right hahaha payah beno. Ohh pasal tu, hmm kan dah cakap, a lot of assignment to do, my friend want to do it this night, but i want to go to terawih. So nak taknak, pergilah terawih, takpelah, boleh buat assignment tu sorang sorang eventhough ada sikit tkfaham. Takpe, ikhlas nadia ikhlas! Hihi

Mata dah nampak bintang nie, gerakluu hahaha oh ya, i found something today, obvious sangat gamaknya mata ni nak tengok itu ini, aha but berbaloi ke tak ek? Ahh lupakan. See you soon. Tktahula soon tu bila lagi. Zzz

Off data. 🌛


Friday, June 10

Sunset lover


Duduk termenung seorang diri di meja belajar, tengah fikir apa entry kali ni nak post hahaha :'D
Omg, i'm smelling those kind of food here. Is that just me smell this or my roommates are smell too? Aminah? Fina? Oh God, i'm currently typing here, while they are lying in their bed, ofcourse they can't reply my question cause i'm just ask them by typing on these post hua hua hua

Oh today, i wanna share some story;
I have class on the morning, before go to the college, i've always talk to myself, 'tajdid niat betul-betul, datang sini kerana apa, ofcourse nak belajar, nak dapat ilmu, jangan hampakan harapan ibu ayah' that sentence selalu buatkan aku lebih bermotivasi. Yela, dalam bulan mulia nie, tipulah kalau kata tkpenat kan? Dan alhamdulillah, aku lebih bersemangat nak datang ke kelas eventho tahap kemalasan dia mencapai tahap max :b

Last subject belajar for this day before balik hostel is ELC. Subj english bruh haha so today we learn about Greeting. Like madam said, it's maybe look simple, but this is was we do in daily life. Kelas petang confirm mengantuk kan, so we have a lil bit funny session with madam, have fun lol! Cause in the outside, the weather was about want to rain. So we ended the class at 330p.m on the way balik je, hujan pun turun, what a lucky life :'D so berjemaah la tunggu bas dengan junior sekali, haruk lah jugak while waiting the bas, When the bas just arrived, masing masing berlari menuju satu pintu, PINTU BAS LAAAAAA! hahaaha time tu tkkira dah, ada laki ke tak, bedal je. sebab kuyup baju, dengan ada yang cakap 'wehh habisla tudung aidijuma aku, nak bawak gi bazaar ni' dengan budak junior sekali bantai gelakkan dia.

So dah selamat sampai hostel, masing2 siapkan diri nak tumbang kat katil, what a tired day, fuhhh
Sorang roommate balik rumah harini, tinggal aku berdua dengan sorang lagi. So tonight, we can sing all out bcs takde siapa nak bising. Toiletmate pun semua balik. Ha amekkaw dah semua balik harini, kat hostel tinggal siapa je nanti? -,-
Oh ya, yesterday, i've active back to facebook hehehe ;p reason? saja saja nak jenguk balik gelagat budak budak dulu buat status apa. kihkihkih
and also, i can stalk anyone i want *muka jahat hahahaha *pssstt, setan bukan kena ikat ke? pffttt --.

hmm patutla senyap je rasa dalam bilik ni, semua tidur zZzzz....
Gerak dulu gais, pape roger :P

Thursday, June 9

Two thousand sixteen.


Salam Ramadhan ;)
how was your progress along this Ramadhan? dah tingkatkan apa? mestilan ada kan, soon :D
Alhamdulillah tak sangka dah besar gedabak macam ni, umur pun makin ehem toksah cakaplah hihi now here i am, studying, being far away form family, amatlah memberi suatu fuhh suatu apa ya? suatu cabaran, ya challenge. so challenge for me. selama dua tahun berpuasa di negeri orang. Tak apa, ambil pengalaman ye kan, belajar berjauhan. Fuhh :'D

Tahun ini mungkin agak mencabar for me. This semester the subject too though i think, and of course try to get 'dl' :'D
I love to get along with my friends here including my roommates here, Ciktakberapanakbusy & Cikbusysikitjer. I got this name from them, yesterday we all trying Smule and sang all type of music there. I got myself on fun that night because my mood was a lil bit down fhew ~

First or second ramadhan, I think i got a news from my sister. she said my mother got to go a recrut for her job after this Aidilfitri. Deep down inside my heart, i feel like, AllahuAkbar. Siapa nak uruskan makan minum ayah & adik beradik kat rumah tu, dengan kucing lagi. Tapi, sesuatu yang berlaku ada hikmah yang tersendiri, aku percaya ada sesuatu yang Dia telah rancang for my family, aku percaya pada takdirNya dengan hati yang rela ;')

So here i am, memenuhi tanggungjawab sebagai seorang pelajar, menuntut ilmu dengan ikhlas sambil percaya dengan janji-janjiNya. Hmm tetiba sebak ;'D
Schedule for this sem agak 'sesak' jugak hahaha bcs it was too mainstream after have a good holiday last month. I still can't move on ha ha #sedihpedih

I'm stuck to this part, so continue post later. ;)